duminică, 9 noiembrie 2008

Hai sa ne jucam de-a deputatul prin sector!

Am urmarit in ultimele zile, pe mai toate posturile de televiziune, cum s-a incercat manipularea cetatenilor cu privire la rezolvarea unor probleme de mediu in sectorul 3 al Capitalei.

Fostul ministru al mediului impreuna cu fostul ministru al internelor ne-au facut o demonstratie asupra a ceea ce inseamna responsabilitate civica si implicare. Insotiti de o echipa numeroasa de tineri simpatizanti sau sustinatori si asistati de camerele de luat vederi, cei doi fixeaza doi arbusti in fata blocului, in gropile pregatite cu grija de staff, cu cateva ore inainte. Actiunea televizata si difuzata obsesiv in media, ne aminteste, pana la ultimul detaliu, de modul in care erau pregatite "vizitele de lucru" ale "tovarasului". Evident, noi toti trebuia sa luam ca exemplu o actiune facuta doar de ochii nostri.

Este adevarat ca suntem in campanie electorala si orice aparitie la televizor inseamna chiar si cateva sute de voturi in plus, obtinute pe 30 noiembrie.

Nu cred ca este candidat care sa nu fie constient de puterea presei si de rolul pe care aceasta il are in rezultatul alegerilor.

Ne-am obisnuit ca in ultimele luni sa auzim de la edilii sectorului 3 ca au rezolvat marile probleme administrative, inclusiv pe cele de mediu. Atunci ce sens mai are sa propui ca solutie parlametara, pentru un sector fara probleme de mediu, pe "cel mai mare specialist in domeniu" pe care il are un partid?

Ne confruntam cu o mare ipocrizie afisata cu zambetul pe buze pe la toate posturile de televiziune. Dupa cum bine stiti, instrumentele legislative care se regasesc in statutul unui deputat, nu permit rezolvarea bugetara a unor probleme administrative, ci mai degraba semnalarea autoritatilor guvernamentale, prin interpelari, cu privire la aspecte punctuale, dar cu un grad ridicat de generalitate.

Pana una alta, cadavre de animale plutesc pe lacurile din parcul Alexandru Ioan Cuza, cel mai populat al sectorului trei, lac aflat la nici 20 de metri distanta de locul in care candidatii mai sus amintiti isi prezinta oferta electorala.

Niciun comentariu: